روایت دکتر سید مهدی شریفی دانشیار دانشگاه تهران از داستان دانشگاه تهران
دکتر حسابی در این مصاحبه میگوید ده سال پیش ضرورت تحقیقات علمیِ هستهای و تربیت متخصص و استاد در این رشته را به مجلس سنا یادآور شدم و پیشنهاد کردم دولت در این زمینه بودجه خاصی تخصیص دهد اما پیشنهاد من را به شوخی گرفتند و با نوعی استهزا گفتند: مگر همه کارهایمان درست شده که به فکر اتم و هستهای بیفتیم. دکتر حسابی با نوعی حسرت و افسوس تاکید میگوید اگر آن موقع به پیشنهاد من برای پیشرفت هستهای کشور توجه میکردند اکنون ایران لااقل در ردیف ممالکی مانند هند بود.
تظاهرات دانشجویی در برخی موارد به دانشآموزان برخی مدارس از جمله مدرسه دارالفنون که نزدیک دانشگاه تهران است تسری مییابد. با هدف کنترل تظاهرات، وزیر فرهنگ ۱۵ نفر از دانشآموزان دارالفنون را اخراج میکند. کمک هزینه تحصیلی دانشجویان سال اول سرای عالی نیز قطع میشود.
تظاهرات رو به پایان است که واحدهای چترباز و کماندو به بهانه توهین دانشجویان به مجسمه شاه، به دانشگاه تهران میریزند و دانشجویان و استادان را به شدت مورد ضرب و جرح و شتم قرار میدهند. برخی جریانهای سیاسی از جمله نهضت ازادی تعداد مجروحان حمله امروز نظامیان به دانشگاه را حدود ۶۰۰ نفر اعلام میکنند. به ساختمانها، آزمایشگاهها، کتابخانهها، اتاقهای استادان و دفاتر دانشکدهها هم خسارات سنگین وارد شده است.
حمله بسیار شدید چتربازان و گارد شاهنشاهی به دانشگاه تهران حتی دکتر فرهاد معتمد رئیس دانشگاه را که همیشه سعی داشته دانشجویان را از فعالیتهای سیاسی دور نگه دارد به خشم میآورد. رئیس دانشگاه در اطلاعیهای هجوم نظامیان به بزرگترین مرکز علمی کشور را با حمله وحشیانه ارتش بربر به خاک دشمن مقایسه و از ریاست دانشگاه استعفا میکند. روسای 12 دانشکده هم استفا کردهاند. دانشگاه براساس تصمیم مسئولان وزارت فرهنگ و مسئولان سیاسی امنیتی تعطیل میشود.
دانشگاه تهران که اول بهمن سال گذشته پس از حمله واحدهایی از ارتش تعطیل شده بود امروز 6فروردین 41 پس از 66 روز تعطیلی فعالیت خود را از سر میگیرد .دکتر فرهاد معتمد که استعفایش از ریاست دانشگاه قبول نشده است درباره دانشجویان زندانی میگوید: در تمام مدت با مقامات مربوطه در تماس بودهام و جمعی از بازداشتیها آزاد شدهاند بقیه نیز در عرض چند روز آینده آزاد خواهند شد.
مجموع نظرات (۰)